ГоловнаСвіт

Екс-кандидат у президенти Молдови ініціювала збір доказів фальсифікацій на виборах

Додон закликав опонентів до спокою, заявивши, що його прихильники "готові захищати перемогу на виборах".

Екс-кандидат у президенти Молдови ініціювала збір доказів фальсифікацій на виборах
Майя Санду
Фото: EPA/UPG

Санду ініціювала збір доказів, що підтверджують фальсифікацію результатів голосування у другому турі президентських виборів, які відбулися 13 листопада.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Вибори були сфальсифіковані. Виборча кампанія мого опонента була маніпулятивною, дезінформаційною. Кампанія фінансувалася непрозоро", - написала Санду.

Вона закликала своїх прихильників підписатися під петицією про визнання виборів недійсними і продовжувати збір доказів, що підтверджують фальсифікацію результатів голосування.

Екс-кандидат у президенти звинуватила представників Центрвиборчкому Молдови в поганій організації процесу голосування, через що багато представників діаспори не змогли проголосувати через брак бюлетенів на багатьох виборчих дільницях.

Переможець президентських перегонів, лідер Партії соціалістів Ігор Додон закликав опонентів до спокою, заявивши, що його прихильники "готові захищати перемогу на виборах".

Напередодні перед будівлею Центрвиборчкому пройшов мітинг, учасники якого вимагали повторного проведення президентських виборів.

Як повідомляли раніше, Додон переміг на виборах президента Молдови. За нього проголосували 52,18% виборців. Він випередив Майю Санду на 4,5%.

Україна визнала вибори в Молдові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram