ГоловнаСвіт

Генерал Радєв виграв вибори президента Болгарії, прем'єр Борисов подав у відставку (оновлено)

Кадровий військовий представляє соціалістичну партію

Кандидат від опозиції Румен Радєв впевнено виграє президентські вибори у Болгарії. Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного на замовлення місцевого телеканалу bTV.

Радєва, якого на вищий пост висунув ініціативний комітет на чолі з Болгарською соціалістичною партією, підтримало близько 58,23% виборців. За кандидата правлячої партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" Цецку Цачеву проголосувало близько 35,25%.

Проти обох кандидатів проголосували 6,53% виборців.

Генерал-майор у відставці Румен Радєв народився 1963 року у місті Димитровград. Кадровий військовий, колишній командувач військово-повітряними силами Болгарії. У 1982 році закінчив із золотою медаллю математичний коледж в місті Хаскове. У 2003 році також з відзнакою закінчив військово-повітряний коледж в США, отримавши ступінь магістра. У 2016 році був висунутий на посаду президента країни Болгарської соціалістичної партією і рухом Альтернатива болгарському відродженню. Пізніше "Альтернатива" відкликала свій голос.

Оновлення. Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов вже визнав перемогу Радєва і заявив, що подає у відставку. Раніше він обіцяв покинути уряд, якщо кандидат від його партії Цачева програє. "Результати виборів показали, що правляча коаліція не має більшості і не може навіть прийняти бюджет", - сказав Борисов.

Нагадаємо, діючий президент Росен Плевнелієв обіймає пост з 22 січня 2012 року. Він вирішив не висувати свою кандидатуру на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram