ГоловнаСвіт

Клінтон звинувачує голову ФБР у своїй поразці

Кандидат, який програв, розкрилася своїм донорам.

Клінтон звинувачує голову ФБР у своїй поразці
Фото: EPA/UPG

Кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон, що програла президентські вибори в США, звинуватила у своїй поразці голову Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Під час телеконференції з фінансовими донорами Клінтон зазначила, що, на її думку, рішення Комі повідомити Конгрес про відновлення розслідування проти неї за 11 днів до виборів створило несприятливий резонанс в пресі і в результаті не дало можливість успішно завершити президентські перегони, повідомляє "Бі-бі-сі".

Скандал в зв'язку з електронним листуванням Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона, порушуючи встановлені вимоги, вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, займаючи пост держсекретаря США.

Влітку 2016 року Комі оголосив, що Клінтон проявила крайню недбалість, але ознак злочинного наміру в її діях не простежувалося і судове переслідування було б безперспективне.

Питання про електронну пошту Клінтон знову постало на порядку денному в кінці жовтня, після того як ФБР в рамках іншого розслідування виявило велику кількість імейлів у ноутбуці Ентоні Уінера, до недавнього часу чоловіка однієї з найближчих радників Гілларі Клінтон.

Лист, який відправив Комі депутатам конгресу в жовтні та в якому повідомлялося, що ФБР проведе перевірку знову листів Клінтон, котрі появилися, розбурхав передвиборчу кампанію і додав очок Дональду Трампу.

За два дні до виборів Комі повідомив конгрес про те, що після вивчення листів Клінтон ФБР не вважає за необхідне пред'являти їй звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram