ГоловнаСвіт

Обрання Трампа президентом не вплине на взаємовідносини США із Україною, - Геращенко

На думку Геращенко, американська сторона добре розуміє, що відбувається в Криму і на Донбасі.

Обрання Трампа президентом не вплине на взаємовідносини США із Україною, - Геращенко
Ирина Геращенко
Фото: Iryna Gerashchenko

Обрання Дональда Трампа президентом США не вплине на взаємовідносини США з Україною.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, йдеться в повідомленні прес-служби партії Блок Петра Порошенка.

"В Америці серйозно працює інституційна пам'ять всіх органів влади. Зовнішня політика не змінюється залежно від зміни Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів. Я переконана, що ця позиція буде зберігатися і надалі", - сказала Геращенко.

Вона також нагадала, що в українському парламенті завжди був тісний діалог із Сенатом та Конгресом США.

"В американському парламенті існує потужний український "кокус", зокрема у нас є серйозні лобісти України, як у Сенаті, так і в Конгресі. Ми щасливі тому, що переобрався "український дух" - сенатор Маккейн, і це вже його шосте повернення в Сенат. Він займає чіткі позиції Республіканської партії, яка вперше за багато років має більшість, свого Президента. Республіканська партія дуже жорстко відстоювала українську позицію не тільки в політичній складовій, але і у військовій", - підкреслила Геращенко.

Крім того, вона відзначила важливість активізації міжпарламентського діалогу.

Геращенко також заявила, що американська сторона добре розуміє, що відбувається в Криму і на Донбасі.

"Трамп з 9 листопада отримує зведені дані розвідки, в яких йде мова про присутність російських військ на Донбасі. Сьогодні там 40 тис. (людей у складі) незаконних збройних формувань, з яких понад 6 тис. російських військовослужбовців", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що зараз українське керівництво має активніше доносити світові інформацію про те, що відбувається на Донбасі, а також активно спілкуватися з європейськими партнерами.

8 листопада в США відбулися вибори Президента, які виграв кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram