ГоловнаСвіт

Бельгія має намір посилити правила в'їзду

Посилення заходів безпеки пов'язано з терактами в Парижі та Брюсселі.

Бельгія має намір посилити правила в'їзду
Бельгийская полиция
Фото: EPA/UPG

У Бельгії введуть обов'язкову реєстрацію і контроль пасажирів, які планують прибути на територію країни повітряним, наземним або морським транспортом.

Як повідомляє "Укрінформ", проект відповідного законопроекту за поданням уряду схвалив комітет федерального парламенту з питань протидії тероризму.

Ідеться про так звану систему реєстрації персональних даних пасажирів (PNR), яка вже діє на авіаційному транспорті та передбачає реєстрацію осіб за 24 години до подорожі до Бельгії. Перевізники, своєю чергою, повинні передати ці дані відповідним компетентним органам країни.

Остаточне голосування нових правил заплановано в федеральному парламенті на 24 листопада. Законодавство включатиме чотири окремі закони щодо автобусного, залізничного, морського й авіаційного транспорту.

Посилення заходів безпеки пов'язано з терористичними атаками в Парижі в листопаді 2015 року, а також у Брюсселі в березні цього року.

У Бельгії продовжує діяти режим підвищеної терористичної загрози, введений після нападів в аеропорту та метро бельгійської столиці, в результаті яких загинуло більш ніж 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram