ГоловнаСвіт

Парламент Нідерландів відхилив вотум недовіри уряду

Ініціатива була внесена під час дебатів щодо ситуації навколо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Парламент Нідерландів відхилив вотум недовіри уряду
Фото: 112.ua

Парламент Нідерландів не підтримав ініціативу щодо вотуму недовіри уряду, внесену під час дебатів з привду ситуації навколо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ.

За цю ініціативу проголосувало 16 депутатів зі 150 членів Нижньої палати парламенту. В цей же час 123 парламентарії проголосували проти.

Ініціатива про вотум недовіри була висунута депутатом Луїсом Бонтесом, який належить до депутатської групи Бонтеса-Ван Клаверена.

Минулого тижня уряд Нідерландів заявив, що вимагає більше часу для проведення переговорів про ратифікацію Угоди щодо асоціації Україна-ЄС і при цьому врахує занепокоєння тих, хто голосував "проти" на квітневому референдумі.

Уряд країни взяв ще 6 тижнів для проведення переговорів, в рамках яких хоче знайти "юридично зобов'язувальне рішення, яке б враховувало занепокоєння тих, хто голосував "проти" і дало можливість ратифікувати документ.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум з питання схвалення асоціації Україна-ЄС. Тоді 61% учасників голосування виступили проти угоди, підтримали її трохи більш ніж 38%. Явка склала 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є обов'язковими для уряду.

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка не завершила процедуру ратифікації УА.

Зараз Угода про асоціацію України і ЄС застосовується в тимчасовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram