ГоловнаСвіт

У Москві раптово помер представник омбудсмена України в РФ Шрейдлер

Шрейдлер мав активну антивоєнну і антикремлівську позицію.

У Москві раптово помер представник омбудсмена України в РФ Шрейдлер
Владимир Шрейдлер
Фото: Facebook

У Москві на 49-му році життя помер відомий журналіст, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Росії Володимир Шрейдлер.

Про це повідомив російський журналіст Олександр Сотник. За його словами, Шрейдлер помер через проблеми з серцем.

"Помер Володимир Шрейдлер. Серце... Співчуття близьким від усього колективу Sotnik-TV. Володя, ти був чесною людиною", - написав Сотник у Фейсбуці.

Як пише видання QHA, більшість тих, хто знає Володимира стверджують, що журналіста довели до смерті, оскільки останнім часом йому почали надходити погрози.

Шрейдлер мав активну антивоєнну позицію і брав участь у багатьох акціях на підтримку українських політв'язнів та проти російського вторгнення в Україну.

У своєму останньому пості у Фейсбуці від 7 листопада він повідомив, що йому пишуть різні провокатори - "від Маркіна (екс-представник слідчого комітету РФ, - ред.) до дешевих тролів!". "Якщо проти мене почалося чергове цькування, це значить тільки одне - я на правильному шляху і кожен мій виступ або дія вбиває ворога наповал!... Україна, Брати і Сестри, Я молюся за Вас! Я Вірю в Вас і Вашу ПЕРЕМОГУ!", - написав Шрейдлер.

Днями в телепередачі "Місце зустрічі" в ефірі НТВ Шрейдлер заявив, що для того, щоб припинилася війна на Донбасі, потрібно тільки перекрити кордон з РФ.

"Ніякої громадянської війни в Україні немає. Ніякої! Перекрийте кордон з Росією... Можете обурюватися, кричати, але жоден українець, що любить свою країну, ніколи не пробачить Росії ні Криму, ні Донбасу. Жоден!", - сказав він. Після цього його звинуватили в екстремізмі та зі скандалом вигнали зі студії.

Нагадаємо, Шрейдлер був серед тих, хто виступив на захист Українського культурного центру в Москві. В березні 2016 року в Москві він був затриманий як громадський захисник учасників мітингу на підтримку Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram