ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ має намір помститися за поразки в Іраку і Сирії терактами в Європі, - ЗМІ

Нові напади можуть бути пов'язані також із річницею терактів у Парижі, що наближається.

ІДІЛ має намір помститися за поразки в Іраку і Сирії терактами в Європі, - ЗМІ
Боевики ИГИЛ
Фото: independent.co.uk

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) спробує вчинити нові теракти в Європі у відповідь на військові поразки в Іраку та Сирії.

Про це повідомляє іспанське видання ABC з посиланням на свої джерела в розвідці.

Згідно з цією інформацією, найбільш імовірними цілями для атак можуть стати місця масового скупчення людей - стадіони, концертні зали, великі транспортні вузли. За словами співрозмовника видання, нові напади можуть бути пов'язані також із річницею терактів у Парижі, що наближається.

Співрозмовник видання нагадав про нещодавню заяву лідера ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді, який закликав прихильників пролити "ріки крові невірних" на їхній землі.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в Парижі відбулася серія терактів. Смертники влаштували низку вибухів, у тому числі біля стадіону "Стад де Франс", відкрили стрілянину по відвідувачах кількох ресторанів і захопили заручників у концертному залі "Батаклан". Жертвами терактів стали 130 осіб, понад 350 постраждали.

Як повідомляли раніше в листопаді, іракські війська і їхні союзники відбили в ІДІЛ шість районів іракської "столиці" ІДІЛ Мосула. Крім того, напередодні курди почали наступ на сирійську "столицю" ІДІЛ Ракку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram