ГоловнаСвіт

WikiLeaks опублікував 8 тис. листів Національного комітету Демпартії США

У передвиборному штабі Клінтон заявили, що листи, опубліковані WikiLeaks, радше за все, підроблені.

WikiLeaks опублікував 8 тис. листів Національного комітету Демпартії США
WikiLeaks

Ресурс WikiLeaks опублікував понад 8 тис. листів представників Національного комітету Демократичної партії США.

Про це повідомляють у "Твіттері" організації.

Напередодні Дженніфер Палмьєрі, представниця передвиборного штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон, заявила, що листи, опубліковані WikiLeaks, радше за все, підроблені.

Сайт WikiLeaks уже не раз публікував листи представників передвиборного штабу Клінтон і Національного комітету демократів.

Наприклад, 23 липня ресурс опублікував майже 20 тис. листів і понад 8 тисяч документів Національного комітету Демпартії США. У результаті свою посаду покинула голова комітету: з листів стало відомо, що організація, всупереч правилам, підтримувала протягом передвиборної кампанії Гілларі Клінтон і перешкоджала її суперникові по партії Берні Сандерсу.

У серпні The New York Times повідомляла, що метадата (інформація про дані) вкрадених із серверів партії і опублікованих на сайті WikiLeaks документів показала, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі і з російськомовними налаштуваннями.

Нагадаємо, що засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв, що до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних із виборчою кампанією у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram