ГоловнаСвіт

У Брюсселі розповіли про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу в Європу

Українські журналісти-розслідувачі показали, як деякі європейські компанії купують вугілля на двох шахтах, розташованих на окупованому Донбасі.

У Брюсселі розповіли про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу в Європу
Фото: korrespondent.net

У Брюсселі українські журналісти-розслідувачі розповіли про контрабанду вугілля із тимчасово окупованих територій на сході України через швейцарську компанію в Європу.

Про це йдеться у фільмі, представленому в п'ятницю телевізійним проектом журналістських розслідувань "Особливий погляд", передає "Укрінформ".

"У розслідуванні ми розповіли про бізнес-зв'язки деяких європейських компаній з російськими компаніями, які перебувають під міжнародними санкціями, а також з підприємствами на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області", - сказав журналіст і редактор проекту "Особливий погляд" Сергій Ковтун.

Зокрема, у фільмі показано, як деякі європейські компанії купують вугілля на двох шахтах. Одна з них розташована на території так званої "ДНР". Інша - це російське підприємство, яке перебуває під санкціями ЄС і США.

Як зазначив Ковтун, широка презентація цього розслідування допоможе правоохоронним органам України та Європи відстежувати таку контрабанду і економічні зв'язки європейських компаній, які фактично допомагають терористам продовжувати війну на сході України.

За оцінками експертів, на тимчасово окупованих територіях в Україні щорічно видобувають до 1,5 млн тонн вугілля, який потім нелегально вивозять у Росію і перепродують у Європу через швейцарську фірму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram