ГоловнаСвіт

Amnesty International звинуватила владу Італії в тортурах біженців

Правозахисники зазначають, що здебільшого поведінка співробітників поліції залишається професійною.

Amnesty International звинуватила владу Італії в тортурах біженців

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила владу Італії в застосуванні тортур до біженців.

Про це йдеться в доповіді, розміщеній на сайті Amnesty International.

"Італійські поліцейські били, застосовували електричний струм і методи сексуального приниження до цілої групи біженців, змушуючи їх пройти обов'язкову процедуру здачі відбитків пальців", - йдеться в документі.

25-річна жінка з Еритреї розповіла, що співробітник правоохоронних органів бив її по обличчю, допоки вона не пройшла дактилоскопію.

Кілька людей повідомили, що зазнали ударів палицею-електрошокером. За словами 16-річного підлітка з Дарфура, подібним інструментом йому завдавали ударів по ногах, грудях і животу.

Один з мігрантів розповів, що його били електрошокером, змушуючи роздягнутися догола. Після чого його посадили на алюмінієвий стілець, у сидінні якого був отвір. Один з поліцейських схопив його плоскогубцями за геніталії і двічі смикнув. "Я не можу описати, наскільки це було болісно", - заявив постраждалий.

Водночас у доповіді правозахисників наголошено, що поведінка більшості співробітників поліції залишається професійною, проте результати дослідження викликають серйозну стурбованість.

"У своєму прагненні зменшити потік біженців і мігрантів інші держави - члени і лідери ЄС змусили італійську владу діяти на межі і поза межами того, що є законним", - заявив у зв'язку із цим доповідач Amnesty International у справі Італії Маттео де Белліс.

Як повідомляли раніше в листопаді, в Данії тіла трьох убитих біженців знайшли в холодильнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram