ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російському місті Апатити встановили термінали для оплати молебнів

У Калузькій єпархії заявили, що термінали незабаром буде демонтовано.

В одному з терміналів миттєвої оплати в місті Апатити (Мурманська область, Росія) можна дистанційно замовити молитви та панахиди у храмі преподобного Сергія Радонезького у місті Мстихино Калузької області.

Про це повідомила користувачка "ВКонтакте" Катерина Комова.

Термінал, згідно з опублікованими Комовою фотографіями, дозволяє замовити молебень за здоров'я, панахиду, а також поставити свічки. Вартість молитви за п'ять осіб - 50 рублів.

Фото: Скріншот https://vk.com/wall-84282002_89502

В анотації до послуги від імені настоятеля храму ієрея Василя Ладна йдеться: "У храмі на честь преподобного Сергія Радонезького в Мстихино будуть здійснювати богослужіння про вас і ваших близьких. Посилимо нашу молитву про близьких, хворих, дітей, сиріт, вдів!".

Пізніше в Калузькій єпархії пояснили "Інтерфаксу", що термінали встановили за ініціативою одного з прихожан "з дозволу священика місцевого храму, який не розібрався в ситуації" і їх незабаром буде демонтовано.

У січні 2016 року "Фонтанка" повідомляла, що у Великій хоральній синагозі Санкт-Петербурга встановили термінал, через який можна замовити молитву й купити квитки на заходи синагоги, натомість він видає чек з благословенням юдеям.

Як повідомлялося напередодні, у російському Орлі одягли мішок на голову пам'ятника Івану Грозному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram