ГоловнаСвіт

15 тис. італійців залишилися без даху над головою через землетрус

Потерпілі розселені по готелях і центрах тимчасового розміщення.

Більш ніж 15 тис. осіб розселені по готелях і центрах тимчасового розміщення в центральній Італії, де в неділю, 30 жовтня, стався землетрус магнітудою 6,6.

У службі, яка відповідає за цивільний захист населення, повідомили, що понад 4,5 тис. осіб знайшли тимчасовий притулок у готелях на Адріатичному узбережжі і в районі Тразіменського озера. Ще 10 тис. осіб перебувають у центрах екстреної допомоги в областях Умбрія і Марке (східне узбережжя Італії), передає Deutsche Welle.

Прем'єр-міністр країни Маттео Ренці пообіцяв відновити забудову в постраждалих від стихійного лиха регіонах. При цьому прем'єр запевнив, що не допустить, щоб кошти, які виділяють на проекти реконструкції, були розкрадені корупціонерами.

Пожежники і співробітники відомств, що відповідають за ліквідацію наслідків землетрусу, зіткнулися із серйозною шкодою, завданою об'єктам культурної спадщини. Наприклад, у комуні Норча (в області Умбрія) практично повністю зруйнована базиліка Святого Бенедикта 13 століття. Від неї зберігся тільки фасад.

У понеділок, 31 жовтня, в Римі закрили всі школи. Фахівцям необхідно впевнитися, що будівлям не завдано шкоди й оновити плани евакуації.

У центральній Італії в неділю, 30 жовтня, стався потужний землетрус магнітудою 6,6. Кілька десятків людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Інформація про жертви не надходила. Більшість жителів центральної Італії були оперативно евакуйовані з житлових приміщень.

24 серпня в центральній Італії стався землетрус магнітудою 6,2, у результаті якого загинули 280 осіб. Руйнувань зазнали населені пункти в районах Умбрія, Лаціо і Марке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram