ГоловнаСвіт

У ФБР заявили про відновлення справи про листування Клінтон

За словами експертів, нове розслідування ФБР може серйозно вплинути на перебіг президентської кампанії.

У ФБР заявили про відновлення справи про листування Клінтон
Фото: EPA/UPG

Голова ФБР Джеймс Комі заявив, що агентство відновлює розслідування за фактом використання кандидатом на посаду президента США Гілларі Клінтон приватного сервера електронної пошти.

Про це повідомляє Голос Америки.

У листі, скерованого лідерам Конгресу США, Джеймс Комі повідомив, що ФБР довідалося про існування листів, які, як видається, можуть зіграти важливу роль у розслідуванні. За його словами, слідчі вивчать отримані матеріали, щоб визначити, чи містять вони секретну інформацію, і оцінити їхню важливість для розслідування ФБР.

Комі наголосив, що не може передбачити, скільки саме часу буде потрібно, щоб завершити розслідування.

Нагадаємо, в березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря з 2009-го по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядової. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. ФБР не знайшло в її діях ознак злочину. За словами директора ФБР Джеймса Комі, розслідування показало, що в справі про листування було вкрай недбале поводження із закритою службовою інформацією з боку Клінтон і її помічників.

7 липня повідомляли, що в Генпрокуратурі США за рекомендацією ФБР вирішили не порушувати проти Клінтон кримінальну справу. Однак уже 8 липня стало відомо, що Держдеп відновить розслідування справи про особисте листування Клінтон.

За словами експертів, нове розслідування ФБР може мати серйозний вплив на перебіг нинішньої президентської кампанії.

До президентських виборів у США залишилося менш ніж два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram