ГоловнаСвіт

Кучма сумнівається, що голови МЗС країн "нормандської четвірки" прийдуть до єдиної позиції щодо "дорожньої карти"

Кучма закликав українську владу дотримуватися нинішньої позиції: спочатку світ, а потім все інше.

Кучма сумнівається, що голови МЗС країн "нормандської четвірки" прийдуть до єдиної позиції щодо "дорожньої карти"
Леонид Кучма
Фото: EPA/UPG

Головам МЗС країн "нормандської четвірки" навряд чи вдасться виробити єдину позицію по "дорожньої карти" вирішення конфлікту на сході України.

Про це сказав журналістам другий президент України (1994-2005рр.), представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

При цьому Кучма наголосив, що поділяє позицію Президента Петра Порошенка щодо того, що політичні питання на Донбасі можна вирішувати тільки після того, як там буде мир. "Спершу безпеку, а потім все інше", - наголосив він.

"У Берліні про конкретику не домовилися, але мені подобається, що наш Президент чітко висловив позицію України щодо вирішення проблеми Донбасу - спершу безпеку, а потім все інше, - наголосив він. - Якщо буде навпаки - це катастрофа для України,".

За його словами, коли на вищому рівні немає домовленості, "то вищий рівень дає нижчому доручення". "Ось голови держав, президенти дали доручення міністрам закордонних справ розробити "дорожню карту"... і що буде потім?" - ставить питання Кучма.

На думку екс-президента, в результаті буде створено кілька "дорожніх карт": українська, російська та - "нашим і вашим" - французько-німецька.

"У мене немає ніякої впевненості, що можна знайти якусь згоду на рівні міністрів закордонних справ", - наголосив він.

"Я поділяю логіку влади: спочатку мир, а потім все інше", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше на цьому тижні, у Порошенка перерахували умови України для виборів на Донбасі. Серед вимог - виведення російських військ, робота українських ЗМІ і агітація партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram