ГоловнаСвіт

Грузія не голосувала за резолюцію ПАРЄ щодо України через погану комунікацію з українською делегацією

Депутат Ар'єв назвав партію грузинських депутатів партією "кошмару". 

Грузія не голосувала за резолюцію ПАРЄ щодо України через погану комунікацію з українською делегацією
Фото: facebook.com/svitlana.zalishchuk

Посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба вважає незаслуженими нарікання української делегації в ПАРЄ на грузинських колег з приводу їхнього неголосування за резолюцію щодо України 12 жовтня - двоє грузинських делегатів просто не знали через погану комунікацію з українською стороною, коли відбудеться фінальне голосування.

Про це посол заявив, відповідаючи на питання на презентації доповіді Інституту світової політики "Аудит зовнішньої політики: Україна-Молдова" в Києві.

Дипломат пояснив, коли в ПАРЄ розглядається важлива резолюція, представники однієї країни повинні підходити до представників іншої і повідомляти про час розгляду документа. Однак представники грузинської делегації не були попереджені про час розгляду резолюції і під час прийняття резолюції грузинська делегація зустрічалася з керівником комітету швейцарсько-грузинської дружби.

"Знаєте, чому погана комунікація? Тому що керівник вашої парламентської делегації товариш Ар'єв після першого туру виборів (у Грузії) назвав партію, що перемогла, - знаєте, як він назвав? - Це партія не "Мрії", а партія "кошмару". Розумієте? Звичайно, коли керівник делегації говорить, що це партія "кошмару", як він може підійти до депутатів партії "кошмару" і сказати, знаєте, дорогі друзі, підтримайте нас ... ", - пояснив посол.

При цьому посол уточнив, що напередодні представники Грузії проголосували за всі поправки України до резолюції ПАРЄ і підтримали її в комітеті.

12 жовтня ПАРЄ ухвалила дві резолюції на підтримку України. Вона закликала продовжувати санкції проти РФ до відновлення суверенітету України і не визнала результатів виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму. Крім того, у ПАРЄ вважають, що вибори в Держдуму "кидають тінь" на легітимність парламенту РФ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram