ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини пригрозив ЄС судом через квоти на мігрантів

Орбан вважає питання прийому мігрантів винятково компетенцією національних урядів.

Прем'єр Угорщини пригрозив ЄС судом через квоти на мігрантів
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив Євросоюзу, що буде судитися з блоком у разі введення обов'язкових квот на мігрантів в ЄС.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Голова угорського уряду зазначив, що питання прийому мігрантів належить винятково до компетенції національних урядів, тому йому доведеться внести зміни до конституції Угорщини для того, щоб заборонити розселення мігрантів на території країни.

"Буде велика битва, і для цього нам потрібна (змінена) конституція", - заявив він.

На початку жовтня в Угорщині через низьку явку провалився ініційований Орбаном референдум, покликаний визначити волю громадян країни з приводу квот Євросоюзу щодо розселення біженців.

Раніше угорський прем'єр заявив, що Євросоюзу слід депортувати всіх нелегальних мігрантів. За його словами, є лише одне рішення, яке влаштує всі країни ЄС, включаючи Німеччину, що має проблеми з мігрантами.

Європа в 2015 році відчула наплив біженців з охоплених військовими діями країн Близького Сходу. Один із шляхів проникнення мігрантів в ЄС проходив через Угорщину.

Раніше цього тижня Орбан заявив, що має намір перешкоджати "радизації" Європи, під якою він розуміє, зокрема, нав'язування Євросоюзом норм, що стосуються допуску на свою територію мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram