ГоловнаСвіт

ЗМІ повідомили про зростання активності китайської розвідки в США

Звіт про активність китайської розвідки буде представлений у Конгресі США в листопаді.

ЗМІ повідомили про зростання активності китайської розвідки в США
Фото: ru.tsn.ua

Китайські шпіони неодноразово проникали в американські спецслужби й отримували доступ до секретних планів Пентагону, розроблених на випадок конфлікту з Китаєм.

Про це повідомляє Washington Free Beacon з посиланням на звіт, який буде представлений у Конгресі США в листопаді.

З документа випливає, що активність китайської розвідки "різко зросла" в останні 15 років. Повідомляють, що розвідка діє через Міністерство державної безпеки, Народну визвольну армію і військові структури китайської Комуністичної партії.

У звіті йдеться про неодноразове проникнення китайських шпигунів у такі структури, як ФБР і Тихоокеанське командування США.

Газета нагадує про справу полковника Бенджаміна Пірса Бішопа, підрядника Тихоокеанського командування, який у березні 2014 року зізнався у передачі секретних даних своїй подрузі, громадянці Китаю. Серед переданої ним інформації були секретні дані про військові плани США, ядерну зброю і "Китайську стратегію міністерства оборони".

У 2010 році було затримано Джеймса Фондрена, високопоставленого співробітника Тихоокеанського командування, який передав Китаю секретний звіт по стратегії національної оборони США. У 2008 році було заарештовано Грегга Бергерсена. Його звинуватили в передачі Китаю військових секретів.

Доповідь буде представлена в Конгресі 16 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram