ГоловнаСвіт

Київ найближчим часом озвучить свої плани щодо майбутньої "Великої угоди" між Україною та Росією

Клімкін обіцяє правильне і креативне рішення.

Київ найближчим часом озвучить свої плани щодо майбутньої "Великої угоди" між Україною та Росією
Фото: Макс Левин

МЗС України найближчим часом озвучить свої плани щодо майбутньої широкомасштабної Двосторонньої угоди між Україною та Росією від 1998 року.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною" на телеканалі "24".

"Якщо я скажу, що ми її (угоду - LB.ua) не продовжимо, то буде аргумент, щоб сказати: в цій угоді є положення про гарантування територіальної цілісності! Тому я обіцяю, що ми знайдемо правильне і креативне рішення. Про це рішення я скажу найближчим часом", - сказав міністр.

Міністр підкреслив, що багато статей цієї угоди вже не діють, оскільки Росія фундаментально порушила як їх, так і статут ООН та інші зобов'язання.

Крім того, міністр проанонсував, що ця майбутня заява стосуватиметься не тільки Угоди, а Київ хоче її пов'язати "з іншими юридичними заявами та юридичними зобов'язаннями (РФ - LB.ua)". Відповідаючи на репліку, що мова, мабуть, йде про судові позови проти Росії, Клімкін підтвердив це: "зокрема (та – LB.ua)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram