ГоловнаСвіт

Путін заявив, що Росія "ні на кого нападати не збирається"

На думку президента РФ, заявами про російську загрозу США "відволікають громадян від проблем всередині країни".

Путін заявив, що Росія "ні на кого нападати не збирається"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін назвав заяви про російську військову загрозу "міфічними і нереалістичними", а також запевнив, що Росія не збирається ні на кого нападати.

Про це він говорив на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай" в Сочі, передає Бі-бі-сі.

"Звичайно, дуже приємно, часом і вигідно видавати себе за захисників цивілізації від якихось нових варварів. Однак справа в тому, що Росія ні на кого нападати не збирається", - сказав Путін.

Він також заявив, що Росія не може вплинути на результати президентських виборів у США, оскільки "Америка - це велика держава, а не бананова країна". За словами Путіна, створюючи недружній образ Росії, політичні еліти США "відволікають увагу громадян від реальних проблем Америки" на тлі майбутніх виборів.

Відзначимо, що багато західних експертів вважають, що Путін сам шукає загрозу в країнах Заходу. Наприклад, на думку аналітика Chatham House Ендрю Монагана, якого цитує газета Guardian, країні з економікою, що слабшає, у якій скорочується населення, просто необхідна зовнішня загроза, оскільки Путіну нічого запропонувати суспільству.

Газета Times у замітці від 25 жовтня написала, що Путін "нишком проводить військові кораблі, здатні нести ядерні заряди, в Балтійське море".

Нагадаємо, сьогодні Європарламент прийняв резолюцію, у якій висловив стурбованість погрозами Росії використовувати ядерну зброю.

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що демонстрація військової могутності РФ у Прибалтиці несе загрозу не тільки для регіону, але і для всієї Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram