ГоловнаСвіт

Путін надав громадянство РФ мільярдерові з України

Едуард Шифрін є співзасновником холдингової компанії Midland Group.

Путін надав громадянство РФ мільярдерові з України
Эдуард Шифрин
Фото: focus.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про надання громадянства РФ 11 людям, у тому числі мільярдерові Едуарду Шифріну, який народився в Україні.

Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

Російське громадянство також отримала донька Шифріна Софія Роза, яка народилася в 2000 році в Великобританії.

Шифрін є співзасновником холдингової компанії Midland Group. Компанія купувала російське вугілля, а потім віддавала його українським сталеливарним компаніям, натомість отримувала готову сталь. До 2001 року зароблені кошти дозволили холдингу придбати кілька металургійних заводів. Сфера інтересів компанії: сталь ("Запоріжсталь"), судноплавство, нерухомість, сільське господарство, компанія володіла командою "Формули-1" Midland F1 Racing.

У Росії структурам холдингу належать бізнес-центри Midland Plaza і Diamond Hall і ТЦ "Парус". Midland Group також належить частка в "Русспецсталі".

У 2011 році журнал "Фокус" оцінював статки Шифріна в $1,407 млрд. (№14 у рейтингу 200 найбагатших людей України). У рейтингу за 2013 рік він займав 32-те місце з $435 млн.

Нагадаємо, у вересні Путін надав російське громадянство українській гімнастці Елеонорі Романовій і шашистці Дарині Ткаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram