ГоловнаСвіт

Столтенберг анонсував зустріч НАТО-Росія

Альянс має намір зміцнити присутність у чорноморському регіоні.

Столтенберг анонсував зустріч НАТО-Росія
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг анонсував зустріч на рівні послів альянсу та Росії. Про це він заявив на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі після зустрічі міністрів оборони країн альянсу, повідомляє Громадське.

Ми обговорили недавню військову активність поблизу кордонів НАТО, включаючи проведення навчань "Кавказ 2016", а також російське розгортання ракетних комплексів "Іскандер" в Калінінграді. Ми стурбовані поведінкою Росії. Але діалог тим важливіший, коли напруженість висока. НАТО готовий провести зустріч на рівні послів Росії та НАТО найближчим часом", - заявив Столтенберг.

Столтенберг також повідомив, що альянс готовий розгорнути 4 батальйони на початку 2017 року в Естонії, Литві, Латвії та Польщі.

"Наші сили будуть по-справжньому багатонаціональні, що посилає однозначний сигнал: в НАТО всі разом. Напад на кого-небудь з наших членів буде розцінено як напад на всіх нас", - сказав він.

За словами Столтенберга, Албанія, Італія, Польща і Словенія складуть батальйон під головуванням Канади в Латвії. Бельгія, Хорватія, Франція, Люксембург, Нідерланди і Норвегія приєднаються до батальйону під головуванням Німеччини в Литві. Данія і Франція складуть батальйон під головуванням Великобританії в Естонії. Румунія і Великобританія приєднаються до батальйону під головуванням США в Польщі.

"Це трансатлантична демонстрація незламності підтримки всіх наших членів", - зазначив Столтенберг.

Він також повідомив, що обговорювалося питання зміцнення присутності НАТО в чорноморському регіоні.

"Ми працюємо над заходами посилення безпеки в повітрі і на морі. І я радий підтвердити, що кілька країн висловили свої наміри допомогти нашій присутності в Чорноморському регіоні, на суші, на морі і в повітрі. Це Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США. Інші союзники також готові приєднатися", - сказав Столтенберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram