ГоловнаСвіт

Bloomberg: США обмежені в нових санкціях проти Росії

Адміністрація Обами боїться нашкодити світовій фінансовій системі.

Bloomberg: США обмежені в нових санкціях проти Росії
Фото: www.tatar-inform.ru

Можливості США посилювати санкції проти Росії практично вичерпані.

Про це йдеться в статті Bloomberg.

Агентство зазначає, що у Вашингтоні обговорюють ідею введення проти Москви обмежень за її дії в Сирії, проте варіанти дуже обмежені.

"У той час, як президент має всю владу в накладенні санкцій, у Росії не залишилося нікого, на кого можна було б накласти санкції, крім прибиральників у Кремлі", - сказав Майкл Кофман, співробітник Інституту Кеннана при центрі Вудро Вільсона.

Як зазначає Bloomberg, радикальним рішенням було б накласти ембарго на всі енергетичні поставки з Росії, але джерела в американській адміністрації повідомили, що такі заходи не розглядаються в Білому домі. Передусім це може бути пов'язано з тим, що такі дії є сенс робити спільно з Європою, яка в такому разі зазнає серйозної шкоди.

Крім того, за даними агентства, існують варіанти блокування системи SWIFT для російських організацій, а також варіант заборони американським банкам брати участь у купівлі рублевих облігацій. Однак у той самий час адміністрація Обами не хоче нашкодити світовій фінансовій системі, зазначає Bloomberg.

Експерти агентства пояснили, що заходи США можуть торкнутися осіб, які причетні до російської операції в Сирії. Водночас існують обхідні шляхи для заборонних заходів, зокрема стосовно обігу грошей, у зв'язку з чим подібні кроки вважаються неефективними.

Раніше держсекретар США Джон Керрі допустив, що США можуть посилити санкції проти Росії у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії. Влада ЄС і США заявляє, що Росія бере участь у бомбардуваннях мирних жителів в Алеппо. Російська влада всі звинувачення традиційно відкидає.

Кілька країн, включаючи США і держави ЄС, поетапно почали вводити санкції проти Росії з березня 2014 року через ситуацію на сході України і у зв'язку з насильницькою окупацією Криму. Часткове скасування обмежень пов'язане з виконанням Росією Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram