ГоловнаСвіт

Сирійські війська завдали удару по повстанцях, яких підтримує Туреччина

За 64 дні військової операції "Щит Євфрату" турецька армія та її союзники звільнили 163 населені пункти в Сирії. 

Сирійські війська завдали удару по повстанцях, яких підтримує Туреччина
Фото: EPA\UPG

Сирійська армія на півночі Сирії обстріляла позиції повстанців, яких підтримує Туреччина.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в турецькій армії.

У результаті обстрілу загинули двоє повстанців, ще п'ятеро зазнали поранень.

За словами співрозмовника агентства, вертоліт, що, як вважається, належить силам сирійського режиму, скинув бомби на підтримуваних Туреччиною повстанців на півночі Сирії у вівторок.

Минулого тижня сирійська армія заявила, що буде збивати будь-які турецькі військові літаки, які зайдуть у повітряний простір Сирії у відповідь на авіаудари Туреччини, здійснювані в північній Сирії.

На цей час у Сирії триває військова операція "Щит Євфрату", яку Сирійська вільна армія проводить за підтримки ЗС Туреччини і сил міжнародної коаліції на чолі зі США.

Як повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на Генштаб ЗС Туреччини, на 64-й день операції "Щит Євфрату" турецькі ЗС завдали ударів по більш як 100 об'єктах бойовиків "Ісламської держави" і Партії "Демократичний союз" (сирійське крило "Робочої партії Курдистану") в Сирії.

"ЗС Туреччини в рамках операції "Щит Євфрату" завдали ударів по 99 об'єктах терористів ДАЕШ і 18 об'єктах терористів PYD (сирійське крило PПK) у Сирії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що сили опозиції продовжують просування в районі Маре, де напередодні було забезпечено контроль над поселеннями Талл Наїф, Талл Каладж, Кассар і Тілтанах, які розташовані на південь від селища Актарін. Одночасно проводиться  розмінування звільнених територій. 

Усього з 24 серпня, коли почалася операція "Щит Євфрату" в Сирії звільнили 163 населені пункти, забезпечено контроль над територією площею 1300 квадратних кілометрів.

Нагадаємо, раніше Amnesty International заявила, що за два роки від ударів міжнародної коаліції в Сирії загинуло 300 осіб.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram