ГоловнаСвіт

Італія пригрозила накласти вето на бюджет ЄС через мігрантів

Прем'єр Італії закликав у 2017 році зупинити потік мігрантів, які намагаються потрапити у Європу через Середземне море.

Італія пригрозила накласти вето на бюджет ЄС через мігрантів
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Італія готова накласти вето на бюджет Євросоюзу (ЄС), якщо держави Східної Європи не прийматимуть мігрантів.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Маттео Ренці, повідомляє La Repubblica.

"Якщо такі країни, як Угорщина і Словаччина, читають нам мораль з приводу мігрантів і при цьому не допомагають, а потім хочуть наші гроші, то у 2017 році, коли почнеться обговорення бюджету, Італія буде готова накласти вето", - заявив Ренці.

За його словами, владній більшості й опозиції слід заявити цим країнам, що механізм, згідно з яким Рим платить у бюджет ЄС €20 млрд, а ЄС повертає €12 млрд, більше не працює.

Ренці також назвав 2017 рік ключовим для того, щоб зупинити потік мігрантів, які намагаються потрапити в Європу через Середземне море. "Ще одного такого самого року Італія не витримає", - зазначив він.

Міграційна криза вибухнула в Європі 2015 року. Після того як у березні 2016 року було перекрито так званий балканський маршрут, яким біженці з Близького Сходу пробиралися в ЄС через територію Македонії та Сербії, основний потік мігрантів рушив через Італію.

З 2014 року під час спроби переправитися з північноафриканського узбережжя до берегів Італії загинули понад 6 тис. осіб.

До європейських берегів дісталися із початку цього року понад 300 тис. мігрантів.

Як повідомляли напередодні, Єврокомісія продовжила прикордонний контроль всередині Шенгену на три місяці у зв'язку з напливом мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram