ГоловнаСвіт

Єврокомісія продовжила прикордонний контроль всередині Шенгену на три місяці

Скасування прикордонного контролю може призвести до хвилі "вторинної" міграції.

Єврокомісія продовжила прикордонний контроль всередині Шенгену на три місяці
Фото: pakistanbbcnews.com

Європейська комісія вирішила на три місяці продовжити режим прикордонного контролю всередині зони дії Шенгенської угоди у зв'язку з припливом мігрантів.

Рішення торкнеться пропускних пунктів на в'їзді в Австрію, Німеччину, Данію, Швецію і Норвегію, передає ВВС.

Як йдеться в заяві Єврокомісії, незважаючи на зменшення кількості мігрантів, що прибувають, завдяки угоді ЄС із Туреччиною, люди продовжують прибувати в Грецію та інші європейські країни.

Таким чином, скасування прикордонного контролю може призвести до хвилі так званої "вторинної" міграції, вже всередині Європи, вважають в ЄК.

"Шенгенська зона без внутрішніх кордонів - це історичне досягнення, яке ми маємо зберегти. Ми працюємо над тим, щоб якомога швидше повернутися до нормальної шенгенської зони, що функціонує, і ми багато чого добилися, але наразі не всього", - йдеться в повідомленні.

Угоду між Туреччиною і ЄС було підписано у березні. Згідно з документом, в обмін на кожного нелегального мігранта, повернутого до Туреччини, ЄС приймає біженців, які вже перебувають в цій країні. Пріоритет повинен надаватися тим, хто не намагався нелегально проникнути на територію Євросоюзу.

У вересні Німеччина, Австрія і Чехія оголосили про посилення прикордонного контролю через безперервний приплив біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram