ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ узяла на себе відповідальність за напад у Пакистані

Пакистанські чиновники стверджують, що за нападом стоїть вороже ІДІЛ угруповання.

ІДІЛ узяла на себе відповідальність за напад у Пакистані
Теракт в Пакистане (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за напад на поліцейську академію в пакистанському місті Кветта.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Пізно ввечері в понеділок, 24 жовтня, група озброєних людей увірвалася в будівлю училища, розстрілявши десятки курсантів і взявши інших у заручники.

Спецоперація поліцейського спецназу зі звільнення заручників тривала п'ять годин. Двоє нападників підірвали себе, ще один був застрелений.

Жертвами нападу терористів стали 59 людей, понад 100 отримали поранення. Очікують, що кількість жертв може зрости.

Тим часом генерал-майор Шер Афган, командувач місцевого ополчення заявив, що, за їхніми даними, в нападі брали участь терористи угруповання "Лашкар-е-Джангві". За його словами, бойовики отримували вказівки від своїх ватажків, що переховуються в Афганістані.

Відзначимо, що сунітське терористичне угруповання "Лашкар-е-Джангві" пов'язане з "Талібаном" і "Аль-Каїдою", які, своєю чергою, ворогують з ІДІЛ.

Міністр внутрішніх справ провінції Белуджистан Сарфараз Бугті заявив, що терористи планували вбити більшу кількість людей, оскільки в училищі перебували близько 700 курсантів. "Але через своєчасне втручання наших правоохоронних органів їхній план було зірвано", - зазначив він.

Місто Кветта, столиця провінції Белуджистан, упродовж багатьох років було центром активності угруповання "Талібан".

Нагадаємо, в серпні жертвами двох терактів у Кветті стали близько 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram