ГоловнаСвіт

Під час атаки на поліцейську академію в Пакистані загинули 59 людей

Число жертв серед курсантів може ще зрости.

У результаті атаки бойовиків на поліцейську академію в пакистанському місті Кветта загинули 59 людей, ще понад 100 отримали поранення.

Бойовики напали на гуртожиток навчального закладу, де перебували сотні курсантів, і взяли їх у заручники. Напад стався, коли курсанти спали. Усього в гуртожитку могло перебувати до 500 курсантів, пише Бі-бі-сі.

Училище зазнало атаки ввечері в понеділок: група озброєних людей, на бігу стріляючи з автоматів, увірвалася на територію навчального центру, а потім у будівлю гуртожитку.

Спочатку повідомляли, що нападників було п'ятеро чи шестеро. Як стало відомо пізніше, троє з них мали на собі начинені вибухівкою пояси шахідів.

Незабаром до училища стягнули великі сили спецпризначення і регулярної армії, однак перестрілки і вибухи тривали ще понад дві години.

Двом смертникам удалося підірвати себе в будівлі гуртожитку. Цим пояснюють велику кількість жертв серед курсантів.

Третього бойовика з вибухівкою застрелили співробітники спецслужб, які штурмували будівлю, - він не встиг активувати бомбу.

Поки що жодне з угруповань бойовиків у Пакистані не взяло на себе відповідальність за цей напад.

Пакистанська влада поклала відповідальність за напад на найбільше в Пакистані екстремістське сунітське угруповання "Лашкар-е-Джангві" і заявила, що бойовики "підтримували зв'язок зі своїми кураторами в Афганістані".

Кветта - столиця провінції Балуджистан; тут висока активність бойовиків-сепаратистів та ісламістів. У серпні в результаті декількох вибухів у Кветті загинули 88 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram