ГоловнаСвіт

Слідком РФ порушив справу проти шістьох українських військових за обстріли на Донбасі

Російське слідство продовжує "ліпити" помилкові звинувачення щодо українських військових.

Слідком РФ порушив справу проти шістьох українських військових за обстріли на Донбасі
Следком РФ

Слідчий комітет Росії (СКР) встановив імена командирів підрозділів Збройних сил України, які нібито здійснювали артилерійські обстріли об'єктів цивільної інфраструктури на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба відомства СКР, пише РБК.

За зовнішніми ознаками застосування заборонених засобів і методів ведення війни порушено кримінальні справи стосовно шістьох українських командирів.

Артобстріли, в проведенні яких СКР запідозрив українських військових, відбувалися з квітня по липень 2016 року в населених пунктах Зайцеве, Красногорівка, Старомихайлівка та Ясинувата в Донецькій області, а також у Куйбишевському та Київському районах Донецька.

У результаті обстрілу було пошкоджено об'єкти інфраструктури, які не є військовими цілями, в тому числі житлові будинки, поранення отримали дев'ять мирних жителів, зазначає СКР.

Слідство вважає, що в зазначених випадках українські командири діяли, порушуючи положення міжнародних правових актів, які гарантують захист прав мирного населення під час міжнародних конфліктів.

Як відомо, раніше міжнародна комісія встановила, що літак рейсу МН17 було збито ракетною установкою "БУК", яку завезли з Росії.

Крім того, за даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебувають близько 7 тис. російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram