ГоловнаСвіт

Туреччина має намір довести США вину Ґюлена в організації спроби державного перевороту

Міністр юстиції Туреччини передасть американській колезі нові докази проти Ґюлена.

Туреччина має намір довести США вину Ґюлена в організації спроби державного перевороту
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Туреччина має намір надати США нові докази причетності лідера організації FETO Фетхуллаха Ґюлена до організації спроби військового перевороту в ніч на 16 липня.

Як повідомляє агентство "Анадолу", для цього 25 жовтня в США вилетить міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Згідно з повідомленням, о 23:00 за турецьким часом 26 жовтня відбудеться зустріч міністра юстиції Туреччини з його американською колегою Лоретою Лінч. На зустрічі сторони обговорять чотири досьє з доказами провини Ґюлена, які раніше були надані Анкарою.

Відзначають, що Боздаг також передасть американській колезі нові документи, які були отримані в рамках розслідування з 10 вересня, коли Туреччина через офіційні канали звернулася до США з вимогою про тимчасовий арешт Ґюлена.

Раніше сьогодні повідомляли, що влада Туреччини затримала племінників Ґюлена. Турецька розвідка підозрює їх у використанні програми Bylock, якою користувалися більшість учасників спроби держперевороту в країні.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган називав  Ґюлена організатором перевороту, що стався в ніч на 16 липня. Сам проповідник, який зараз перебуває в США, ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина скерувала США запит про арешт Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram