ГоловнаСвіт

Віце-канцлер Німеччини запропонував Штайнмайєра на пост президента

Його кандидатура наразі не має підтримки у правлячому блоці.

Віце-канцлер Німеччини запропонував Штайнмайєра на пост президента
Фото: пресс-служба президента

Віце-канцлер і міністр економіки ФРН Зігмар Габріель вважає, що наступним президентом Німеччини може стати нинішній міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Як заявив Габріель в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, на цій посаді має бути людина, яка може представляти країну, знає сучасні виклики і здатна дати на них відповіді. "У СДПН вже є кандидат, який відповідає всім цим вимогам. Це Штайнмайєр. Однак його кандидатура наразі не має підтримки у правлячому блоці", - передає слова Габріеля "Німецька хвиля".

Андреас Шойєр, генсек баварської партії ХСС, що входить в правлячий блок, висловився проти кандидатури Штайнмайєра. За його словами, глава МЗС краще впорається зі своєю роботою на нинішньому посту.

Наступний президент ФРН, який виконує репрезентативні функції, повинен бути обраний у лютому 2017 року. Він змінить Йоахіма Гаука, який іде у відставку. Термін повноважень німецького президента становить п'ять років, при цьому допускається одне переобрання.

Гаук обіймає посаду президента з березня 2012 року. Влітку 2016 року президент Німеччини заявив, що не буде переобиратися, незважаючи на підтримку парламентських фракцій блоку ХДС/ХСС, СДПН і "зелених", канцлера Ангели Меркель та 70% жителів Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram