ГоловнаСвіт

Дружина Саакашвілі знялася з виборів у Грузії

Сандра Рулофс заявила, що у неї вкрали перемогу.

Дружина Саакашвілі знялася з виборів у Грузії
Фото: EPA/UPG

Дружина одеського губернатора Михайла Саакашвілі Сандра Рулофс, яка представляє опозиційну партію Єдиний національний рух, знялася з виборів у Грузії.

Перше голосування на її виборчому окрузі Зугдіді минуло ще 8 жовтня, але його результати були скасовані. Переголосування відбулося 22 жовтня. Згідно з підрахунками виборчої комісії, Рулофс набрала 44,8% голосів, а провладний кандидат Едишера Толорая - 48,63%. Згідно з грузинським законодавством, тепер вони повинні зустрітися в другому турі, який пройде 30 жовтня.

Але Рулофс заявила, що не збирається брати участь у ньому.

"Хочу подякувати виборцям за довіру і здобуту перемогу, яку, на жаль, вкрали не тільки 8 жовтня, але і вчора. Всі знають, що я перемогла в першому турі, тому вважаю образою вихід у другий тур на тлі цих несправедливих так званих демократичних виборів", - заявила вона виданню "Одиши Ньюс" (переклад - "Грузія.Онлайн").

Рулофс звинувачує у своїй поразці колишнього прем'єра Грузії Бідзіну Іванішвілі. "Моя перемога в першому турі була особистою поразкою для Іванішвілі, неформального правителя, який за кілька днів до 8 жовтня сказав, що "ця пані не переможе в Зугдіді". І це сприйняли як наказ, і наказ повинен був бути виконаний. Це абсолютно неприйнятно для мене", - сказала вона.

Нагадаємо, що правляча партія Грузинська мрія на виборах за пропорційною системою набрала 48,65% голосів виборців, а опозиційна партія Єдиний національний рух - 27,12% голосів. П'ятивідсотковий бар'єр подолала також партія "Альянс патріотів Грузії". Таким чином у парламент, за останніми результатами підрахунку голосів, проходять три партії.

Депутати 150-місного парламенту обираються на чотири роки. Вибори проходять за змішаною виборчою системою - 77 осіб обираються за партійними списками (за пропорційною системою), 73 - у одномандатних округах (за мажоритарною системою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram