ГоловнаСвіт

Україна повернула літак "Белавіа", щоб зняти пасажира

У разі невиконання команди українського диспетчера білорусам погрожували підняти в повітря винищувачі.

Україна повернула літак "Белавіа", щоб зняти пасажира
Фото: belarus-news.eu

Літак авіакомпанії "Белавіа", який виконував рейс В2-840 за маршрутом "Жуляни" (Київ) - Мінськ зі 136 пасажирами і 6 членами екіпажу на борту, у п'ятницю був змушений повернутися в аеропорт вильоту на вимогу українських служб.

Про це повідомляється на сайті білоруської авіакомпанії.

"Згідно з розкладом о 15:25 літак вилетів з Міжнародного аеропорту "Жуляни" в Мінськ. О 15:36 за 50 кілометрів до входу в повітряний простір Республіки Білорусь командиру повітряного судна надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ", що входить у державне підприємство обслуговування повітряного руху "Украерорух", про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення будь-яких причин. Також було заявлено, що у випадку невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі. Командир повітряного судна виконав вказівку, що надійшла, і  о 15:37 приступив до зниження, - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, о 15:55 літак авіакомпанії "Белавіа" приземлився в міжнародному аеропорту "Жуляни". Після посадки з борту повітряного судна правоохоронні органи України зняли одного пасажира, який є громадянином Вірменії.

Після дозаправки рейс В2-840 вилетів у Мінськ і благополучно приземлився в Національному аеропорту "Мінськ" о 17:33 за місцевим часом.

Затриманий правоохоронцями пасажир був відпущений і вилетів о 19:00 у Мінськ.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю аеропорт Лондон-Сіті було евакуйовано через "хімічний інцидент".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram