ГоловнаСвіт

Мексиканський суд схвалив видачу наркобарона "Ель Чапо" США

Терміни видачі ватажка наркокартелю "Сіналоа" Вашингтону наразі невідомі.

Мексиканський суд схвалив видачу наркобарона "Ель Чапо" США
Хоакин "Эль Чапо" Гусман
Фото: EPA/UP

Мексиканський суд відхилив п'ять протестів проти екстрадиції наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" ("Коротун") Гусмана до США, які подав захист обвинуваченого.

Про це повідомляє телеканал CNN.

При цьому терміни видачі ватажка наркокартелю "Сіналоа" Вашингтону наразі невідомі. Зазначається, що адвокати Коротуна все ще можуть призупинити цей процес. За словами одного із захисників наркобарона, Коротун дав вказівку "битися до останнього" проти його видачі США. Не пізніше вівторка, 25 жовтня, адвокати планують подати ще одну апеляцію.

Зазначимо, що в березні наркобарон попросив екстрадувати його до США, сподіваючись на переведення  до тюрми звичайного режиму і зменшення покарання.

У США "Ель Чапо" звинувачують у скоєнні тяжких злочинів, зокрема в умисних убивствах, торгівлі зброєю і наркотиками, а також відмиванні грошей. Американська влада, як зазначає телеканал, запевнила зовнішньополітичне відомство Мексики в тому, що в разі екстрадиції Гусмана не засудять у США до смертної кари.

"Коротун" у пошуках слави

Коротун отримав широку популярність після втечі з в'язниці "Альтиплано" в штаті Мехіко, вчиненої 12 липня 2015 року. Для його звільнення був проритий тунель завдовжки 1,5 кілометра на 10-метровій глибині. Свою першу втечу Гусман зробив 2001 року, за допомогою спільників підкупивши охоронців і сховавшись усередині візка з білизною для пральні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram