ГоловнаСвіт

Комітет Держдуми РФ підтримав заборону називати дітей цифрами і абревіатурами

Автор законопроекту нагадала про історію хлопчика з ім'ям БОЛ РВФ 260602.

Комітет Держдуми РФ підтримав заборону називати дітей цифрами і абревіатурами
Архивное фото
Фото: Facebook/Бачити серцем

Комітет Держдуми Російської Федерації з питань сім'ї, жінок і дітей схвалив у першому читанні закон, що забороняє батькам давати дітям імена у вигляді літерних позначень, числівників, символів, абревіатур і ненормативної лексики.

Про це повідомляє Интерфакс.

Зазначають, що закон покликаний встановити баланс між правом батьків і правом дитини на ім'я, що не порушує її інтересів.

У пояснювальній записці до проекту закону наводиться статистика органів РАЦС міста Москви, яка ведеться з 1998 року. Серед найбільш незвичайних імен, які отримали хлопчики, були Микола-Микита-Ніл, Хрістамрірадос, Дельфін, Ярослав-Лютобор, Лука-Щастя Саммерсет Оушен. За вказаний період було зафіксовано такі незвичайні імена у дівчаток: Апрель, Поліна-Поліна, Принцеса Даніелла, Зоря-Заряніца, Альоша-Капріна, Океана, Софія-Сонечко.

Автор законопроекту також нагадує про історію хлопчика з ім'ям БОЛ РВФ 260602 (Біологічний об'єкт людини роду Вороніних - Фролових, який народився 26 червня 2002 року), що не вирішується вже протягом 10 років. Маленький БОЛ (так його називають) досі живе без документів, оскільки суд став на бік органів РАЦС Москви, які відмовилися реєструвати дитину з таким іменем, захищаючи його інтереси.

Цим законопроектом запропоновано встановити, що ім'я дитини дається за згодою батьків і має відповідати вимогам, встановленим чинним законодавством про акти громадянського стану.

Під ім'ям громадянина мають на увазі засіб його індивідуалізації, що не може складатися з цифрових, літерних позначень, числівників, символів або їхньої будь-якої комбінації, абревіатур, ненормативної лексики, містити вказівку на ранги, посади, йдеться в законопроекті.

Напередодні повідомляли, що з другої навчальної чверті в школах дев'яти регіонів РФ розкажуть про майбутнє Росії за версією Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram