ГоловнаСвіт

У Туреччині день невдалого путчу зробили державним святом

Свято затвердили представники найбільших партій Туреччини.

У Туреччині день невдалого путчу зробили державним святом
Турция
Фото: segodnya.ua

Комісія з питань внутрішніх справ парламенту Туреччини затвердила законопроект, згідно з яким район Казан в Анкарі буде перейменовано в Кахраманказан ("Героїчний район"), а 15 липня - день, коли відбулася спроба перевороту, - оголошено Днем демократії і свободи, який буде неробочим.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"У рамках одного законопроекту були об'єднані п'ять пропозицій, підписи під яким поставили голова Партії справедливості та розвитку, прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим, голова найбільшої в Туреччині опозиційної Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу і голова опозиційної Партії націоналістичного руху Довлет Бахчелі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, спроба військового перевороту в Туреччині сталася в ніч на 16 липня, але плани заколотників провалилися. 20 липня у Туреччині було оголошено режим НС.

У справі про спробу перевороту турецька влада заарештувала близько 32 тис. осіб, а його організатором оголосили мусульманського богослова Фетхуллаха Ґюлена, який зараз проживає в США.

Організація ісламської співпраці та Рада співпраці арабських держав Перської затоки раніше визнали FETO (терористична течія Фетхуллаха Ґюлена) терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram