ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У США студент отримав 30 років ув'язнення за співпрацю з ІДІЛ

Одним із доказів стали записи розмов, у яких йшлося про те, "як було б добре померти на полі бою".

У США студент отримав 30 років ув'язнення за співпрацю з ІДІЛ
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Суд штату Каліфорнія, США, засудив 25-річного Муханада Бадаві до 30 років позбавлення волі за його участь у змові з надання допомоги терористичному угрупованню ІДІЛ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Колишній студент Каліфорнійського коледжу був засуджений в середу до 30 років ув'язнення за спробу допомогти угрупованню "Ісламська держава", - йдеться в повідомленні.

Судове рішення було прийнято після того, як раніше цього року Муханад Бадаві був визнаний винним у змові з метою допомоги іноземній терористичній організації і в інших злочинах.

За інформацією правоохоронців, Бадаві діяв разом з 25-річним напарником Надером Ельхузаелем. Чоловіки планували дістатися Близького Сходу, щоб приєднатися до ІДІЛ. Їх заарештували минулого року після того, як вони потрапили в поле зору американських правоохоронних органів через висловлювання своєї підтримки терористам у соціальних мережах.

У прокуратурі зазначили, що одним із доказів стали записи розмов, у яких чоловіки обговорювали, "як було б добре померти на полі бою".

"Значний термін покарання, який отримав відповідач, свідчить про серйозність злочину і загрозу для Сполучених Штатів", - прокоментували ситуацію в офісі ФБР у Лос-Анджелесі.

Як повідомляли 10 жовтня, в Британії колишню модель заарештували за підозрою у зв'язку з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram