ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Комі пройде зліт кадетів, присвячений пам'яті терориста Мотороли

За версією керівників російських військово-патріотичних клубів, терорист - "сучасний герой" Росії.

У Комі пройде зліт кадетів, присвячений пам'яті терориста Мотороли
Моторола
Фото: pravda.com.ua

У республіці Комі (Росія) пройде зліт кадетських класів, військово-патріотичних клубів та об'єднань "Юнармія Комі - 2016", присвячений пам'яті бойовика Мотороли (Арсеній Павлов), пише 7x7.

Начальник управління молодіжної політики міністерства освіти, науки і молодіжної політики Комі Леонід Краснопьоров розповів, що рішення провести зліт, присвячений пам'яті бойовика, було прийнято його колегами та керівниками військово-патріотичних клубів.

"Це наш сучасний герой. Ми вчимо наших вихованців на героїчному досвіді наших предків. В основному це Велика Вітчизняна війна. Періодично це війни в Афганістані та Чечні. Ось зараз приклад відчайдушного, гарного героїзму, чоловічої поведінки. Ми вирішили таким чином (присвятити зліт пам'яті убитого командира "ДНР"), щоб хлопці шанували, знали, що він жив серед нас", - пояснив він.

Краснопьоров стверджує, що повідомлення про причетність Павлова до розстрілів людей є фейком. На його думку, Моторола воював у відкритому бою, "як чоловік з чоловіком".

У військово-патріотичному зльоті беруть участь близько 200 дітей, пише "7x7". Краснопьоров говорив, що військово-польовий табір, де живуть діти, наближений до армійських умов. На своїй сторінці "ВКонтакте" він вказує, що зліт пройде з 17 по 23 жовтня.

Моторолу підірвали в ліфті в Донецьку вдень 16 жовтня.

Загибель бойовика підтвердили і в керівництві терористичної організації "ДНР". "За попередніми даними, Моторола загинув у результаті терористичної роботи української ДРГ. При поверненні додому, в ліфті спрацював дистанційний вибуховий пристрій", - заявили в т. зв. "Міноборони ДНР".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков раніше говорив, що "прославляння" Павлова в російському суспільстві - це солідарність із жителями Донбасу, яких піддали провокаційним діям. Це не є офіційною позицією російської влади, додав Пєсков.

Нагадаємо, 5 вересня президент Петро Порошенко пообіцяв притягнути Моторолу до відповідальності за знущання і вбивства українських військових. Росіянин Павлов приїхав на Донбас у 2014 році захищати "русскій мір". Він приєднався до банди Ігоря Гіркіна в Слов'янську, а пізніше очолив власний загін "Спарта".

Моторола поповнив цілу низку польових командирів бойовиків, яких ліквідували за останні два роки: Павла Дрьомова (Батя) підірвали в грудні 2015 року, Олексія Мозгового розстріляли в травні 2015 року, Євгенія Іщенка (Малюк) - в січні 2015 року. У тому ж місяці було вбито бойовика Олександра Беднова (Бетмен).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram