ГоловнаСвіт

Росія поставить Індії зенітні ракетні системи С-400

Також Делі отримає російські вертольоти.

Росія поставить Індії зенітні ракетні системи С-400
Зенитно-ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Фото: wikipedia.org

Індія отримає російські зенітні ракетні системи (ЗРС) С-400.

Угоду про постачання підписано у суботу, 15 жовтня, в індійському штаті Гоа. Як нагадує агентство "Інтерфакс", ЗРС дальньої дії С-400 "Тріумф" використовуються, зокрема, в Сирії для оборони російської військової бази Хмеймім. У серпні 2016 року системи отримав на озброєння і один із зенітних полків, який розташований в анексованому Росією Криму.

Крім Індії, існує домовленість про постачання С-400 і в Китай. "Ми зараз самі озброюємо цими системами власні збройні сили і робимо виняток лише для близьких для нас держав, таких як Індія і Китай", - цитує агентство віце-прем'єра російського уряду Дмитра Рогозіна.

Крім того, між Москвою і Делі було укладено угоду, що передбачає виробництво протягом 9 років 200 легких вертольотів Ка-226т на спеціально створеному спільному російсько-індійському підприємстві. Перші 60 вертольотів передбачається виробити у Росії, решту – в Індії.

"Вперше ми готові запропонувати глибоку локалізацію виробництва наших вертольотів, включаючи організацію виробництва різних вертолітних вузлів і агрегатів", - заявив глава холдингу "Вертольоти Росії" Олександр Міхєєв.

Легкий багатоцільовий вертоліт Ка-226т здатний перевозити до 1 тонни корисного навантаження. Його відмітною особливістю є модульність конструкції: на вертоліт можна встановити як транспортну кабіну, так і модулі, оснащені спеціальним обладнанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram