ГоловнаСвіт

Голова британського МЗС допустив військове втручання Британії в сирійський конфлікт

Джонсон вважає, що Москва не становить такої великої загрози глобальній стабільності, як колишній Радянський Союз.

Голова британського МЗС допустив військове втручання Британії в сирійський конфлікт
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив, що вважає за необхідне вивчити питання британського військового втручання в сирійський конфлікт.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому, за словами Джонсона, будь-які дії Великобританії повинні бути частиною зусиль очолюваної США коаліції і малоймовірні найближчим часом.

"Зараз буде правильним знову звернути увагу на військові варіанти, - сказав Джонсон парламентаріям. - Але ми повинні реалістично оцінювати те, до чого це насправді призведе, і яких результатів можна досягти".

"Ми не можемо нічого робити без коаліції, без співпраці з американцями. Я думаю, ми все ще дуже далеко від цього, але це не означає, що дискусії не ведуть, тому що, звісно ж, вони є", - додав він.

За словами Джонсона, посилення санкцій стосовно головних гравців "режиму" президента Сирії Башара Асада є ще одним варіантом, який має у своєму розпорядженні Британії.

Водночас Джонсон сказав, що було б не "зовсім правильно" говорити про початок нової "холодної війни" з Росією, тому що Москва не становить такої великої загрози глобальній стабільності, як колишній Радянський Союз.

"Вона робить безліч жахливих речей... але я не думаю, що Росію сьогодні можна порівняти з Радянським Союзом, яким я його пам'ятаю, коли був ще дитиною. Я не думаю, що вона становить таку ж загрозу стабільності світу, як колишній Радянський Союз, - сказав він. - Я не вважаю зовсім правильним ... говорити про нову "холодну війну"".

Нагадаємо, раніше в жовтні МЗС Британії звинуватило Росію в причетності до військових злочинів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram