ГоловнаСвіт

FT: кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти 12 росіян через Сирію

Поки що невідомо, чи будуть нові заходи спрямовані проти російських військових або чиновників адміністрації Путіна.

FT: кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти 12 росіян через Сирію
Фото: ruskpp\Depositphotos

Кілька європейських країн розглядають можливість введення санкцій проти 12 високопоставлених російських чиновників через бомбардування сирійського міста Алеппо.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

Поки що невідомо, чи будуть нові заходи спрямовані винятково проти російських військових або чиновників адміністрації президента РФ Володимира Путіна, зазначає видання.

Серед країн, що розглядають введення санкцій як відповідь на дії Росії в Сирії - Великобританія, Франція і Німеччина, додає FT.

Про можливе обговорення нових санкцій проти Росії на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС раніше повідомляв The Wall Street Journal. За інформацією видання, найімовірнішим варіантом буде введення санкцій щодо російських чиновників. У деяких країнах ЄС звучать пропозиції зробити це вже за підсумками зустрічі міністрів наступного тижня.

6 жовтня повідомляли, що уряд Німеччини розглядає можливість домогтися від ЄС введення нових санкцій проти Росії у відповідь на ситуацію в Сирії.

Євросоюз ввів санкції проти Росії навесні 2014 року. Приводом стала насильницька анексія Криму Росією. Окремі обмеження стосуються фізичних осіб і компаній, яких ЄС визнав винними в порушенні суверенітету України. Зараз в Євросоюзі і США Росію і сирійський уряд звинувачують у завданні ударів по мирних жителях в Алеппо.

Як повідомляли напередодні, голова МЗС Франції не підтримав "сирійські" санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram