ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У росіян знизився рівень довіри до влади після виборів

У "Левада-центрі" вважають, що будь-яке загострення відносин із Заходом буде стимулювати росіян до підтримки влади.

У росіян знизився рівень довіри до влади після виборів
Фото: EPA/UPG

Росіяни почали менше довіряти владі після вересневих виборів.

Рейтинг уряду виявився найнижчим за останні п'ять років, а довіра до Державної думи впала майже вдвічі, свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром", дані якого опублікували "Ведомости".

Як свідчить дослідження, рейтинг уряду впав до 26%, довіра до Держдуми зменшилася з 40 до 22%. Також після виборів упав і рейтинг президента - з 80% до 74%.

Заступник директора "Левада-центру" Олексій Гражданкін у бесіді з "Ведомостями" сказав, що показники повертаються до тих, які були до анексії Криму Росією.

"Люди в ситуації обложеної фортеці готові якийсь час підтримувати те, що відбувається, але потім обмеження, в яких вони опинилися, починають позначатися на ставленні до системи влади загалом", - пояснив він. На думку Гражданкіна, будь-яке загострення відносин із Заходом буде стимулювати громадян до підтримки влади. Зростання довіри до президента й армії, вважає він, призведе до зростання цифр інших інститутів.

На початку жовтня "Левада-центр" опублікував результати опитування, згідно з яким вибори, що пройшли у вересні, назвали чесними тільки 46% опитаних росіян.

За підсумками минулих виборів 343 місця в Держдумі отримала "Єдина Росія", КПРФ - 42 місця, ЛДПР - 39, "Справедлива Росія" - 23 місця. Ще по одному місцю отримали самовисуванці з "Родіни" і "Громадянської платформи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram