ГоловнаСвіт

Підозрюваний у тероризмі сирієць повісився в німецькій в'язниці

Джабер аль-Бакр готував теракт в аеропорту.

Підозрюваний у тероризмі сирієць повісився в німецькій в'язниці
Джабер аль-Бакр
Фото: EPA/UPG

Підозрюваного в тероризмі 22-річного біженця із Сирії знайшли повішеним у своїй камері у в'язниці Лейпцига.

Як повідомило в середу, 12 жовтня, міністерство юстиції Саксонії, Джабер аль-Бакр вчинив самогубство, передає Deutsche Welle. Йому вдалося це зробити, незважаючи на постійне спостереження, під яким він мав перебувати у зв'язку з оголошеним голодуванням і підозрами у схильності до суїциду.

Раніше повідомляли, що в період свого перебування у ФРН аль-Бакр виїжджав на деякий час у Сирію. За даними з декількох джерел, восени 2015 року він щонайменше двічі їздив у Туреччину і принаймні раз - у Сирію, де побував у місті Ідліб, крім того, минулого літа він також тривалий час був у Туреччині.

Про поїздки аль-Бакра в Сирію розповіли члени його сім'ї в інтерв'ю телекомпанії MDR, крім того, схожі відомості надійшли від його сусідів. За їхніми розповідями, сирієць ніколи не був особливо релігійним, але після останнього повернення з Туреччини виглядав іншим.

Крім того, міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр повідомив, що після прибуття в Німеччину аль-Бакра перевіряли на предмет можливих зв'язків із терористами, але нічого підозрілого тоді виявити не вдалося.

Джабер аль-Бакр прибув у ФРН як шукач притулку в лютому 2015 року і відтоді жив там, отримавши статус біженця. Поліція стежила за підозрюваним з початку вересня 2016 року, отримавши інформацію про його можливу причетність до терористичної діяльності. Під час першої спроби затримання 8 жовтня в Хемніці Джабер аль-Бакр зумів утекти. У квартирі, де він жив, було виявлено 1,5 кілограма потужної вибухівки. У ніч на 10 жовтня його заарештували в Лейпцигу за допомогою інших сирійських біженців, які впізнали аль-Бакра і виказали його владі. Передбачається, що за завданням терористичного угруповання "Ісламська держава" аль-Бакр готував теракти в одному з берлінських аеропортів або на залізничному транспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram