ГоловнаСвіт

Прем'єри кількох земель ФРН виступили проти нових санкцій щодо Росії

За їхніми словами, нові заклики до санкцій свідчать про брак політичної уяви.

Прем'єри кількох земель ФРН виступили проти нових санкцій щодо Росії
Фото: investigator.org.ua

Прем'єр-міністри трьох федеральних земель Німеччини виступили проти введення нових санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії і назвали нинішні санкції контрпродуктивними.

Про це повідомляє DW.

"Німеччина і Росія мають один спільний інтерес - знову повернутися до тісного партнерства", - заявив у вівторок, 11 жовтня, в інтерв'ю інтернет-виданню SPIEGEL ONLINE глава уряду Мекленбурга - Передньої Померанії соціал-демократ Ервін Зеллеринг.

Також критичну позицію щодо антиросійських санкцій висловив прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф, член партії канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС).

"Я вважаю, що нові заклики до санкцій свідчать про брак політичної уяви. Ми повинні покладатися на діалог і розв'язання конкретних проблем, а не на ескалацію", - сказав він.

Газелофф вважає, що санкції проти Росії не спрацювали, а лише завдали шкоди економічним зв'язкам з Росією.

За словами прем'єр-міністра Саксонії Станіслава Тиллиха (ХДС), у Сирії "прямо або побічно воює велика кількість озброєних угруповань і країн, які їх підтримують. Відновлення переговорів - краще від санкцій".

Нагадаємо, наприкінці вересня глава відомства федерального канцлера Німеччини Петер Альтмайєр заявив, що уряд ФРН не має наміру скасовувати економічні санкції проти Росії. Таким чином він прокоментував заяву віце-канцлера Зігмара Габріеля, який напередодні запропонував скасувати їх "через важливу роль Москви у врегулюванні кризи в Сирії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram