ГоловнаСвіт

Яресько запропонувала створити консорціум у $25 млрд для відновлення економіки та інфраструктури України

Умовою для України повинні стати реформи.

Яресько запропонувала створити консорціум у $25 млрд для відновлення економіки та інфраструктури України

Колишній міністр фінансів України Наталія Яресько висунула ініціативу створити для України міжнародний консорціум з розміром інвестицій $25 млрд, які необхідно спрямувати на розвиток реальної інфраструктури, системи управління, шкіл і лікарень.

Про це вона заявила у вівторок у Вашингтоні під час виступу у впливовому аналітичному центрі "Атлантична рада", повідомляє Укрінформ.

"Що я пропоную - це міжнародний консорціум з двосторонніх і багатосторонніх партнерів, який забезпечить Україні міцну підтримку в розмірі $25 млрд протягом п'яти років інвестицій в реальну інфраструктуру", - зазначила екс-міністр.

Умовою для України, за її словами, повинні стати реформи, в тому числі у системі управління, в податковій сфері, у галузі освіти, охорони здоров'я та інших сферах.

В цей консорціум, на переконання Яресько, могли б увійти Європейський банк реконструкції і розвитку, Світовий банк, Європейський інвестиційний банк, багатосторонні і двосторонні партнери України. Створення консорціуму також може передбачати співпрацю державної влади з приватними компаніями.

Нагадаємо, відомий економіст і політик, автор польської "шокової терапії" Лешек Бальцерович заявив, що Наталія Яресько та Арсеній Яценюк запобігли фінансовій катастрофі в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram