ГоловнаСвіт

Мінфін Британії прогнозує €73 млрд річних збитків у разі "жорсткого" Brexit

При торгівлі з континентальною Європою ВВП Великобританії може знизитися на 9,5%.

Мінфін Британії прогнозує €73 млрд річних збитків у разі "жорсткого" Brexit

У разі "жорсткого" розвитку подій під час виходу Великобританії зі складу Євросоюзу, країна втрачатиме до 66 млрд фунтів стерлінгів ($73 млрд) на рік.

Про це попереджає Казначейство Великобританії, повідомляє Independent.

"Великобританія буде втрачати до 66 млрд фунтів на рік, якщо буде слідувати так званому сценарію жорсткого Brexit, виходячи з єдиного ринку і митного союзу ЄС", - ідеться в повідомленні.

Таким чином, у разі виходу з єдиного ринку і повернення до правил Світової організації торгівлі при торгівлі з континентальною Європою ВВП Великобританії може знизитися на 9,5% порівняно з показником, який був би досягнутий при збереженні членства в ЄС.

Відзначають, що через такий спад серйозно постраждає державний сектор країни: уряд буде змушений скорочувати витрати або підвищувати податки.

Прогнози базуються на дослідженні, опублікованому колишнім міністром фінансів країни Джорджем Осборном під час кампанії перед референдумом щодо виходу Британії з Євросоюзу. Незважаючи на дискредитацію, якої зазнали дослідження під час розгляду, британський Мінфін досі спирається на ці дані.

Нагадаємо, напередодні уряд Британії відкинув можливість другого голосування з приводу Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram