ГоловнаСвіт

ЗМІ: Путін відклав візит до Франції через конфлікт у Сирії

За деякими даними, Путін не захотів говорити з Олландом тільки про Сирію.

ЗМІ: Путін відклав візит до Франції через конфлікт у Сирії
Олланд, Путин (Архив)
Фото: Reuters

Президент РФ Володимир Путін відклав майбутню поїздку до Франції через конфлікт навколо Сирії.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на джерела в оточенні французького президента.

Як уточнює агентство Рейтер, Путін відмовився від візиту до Франції через те, що на зустрічі з французьким президентом Франсуа Олландом обговорювалася б тільки тема Сирії. Співрозмовник агентства розповів, що Москва і Париж провели перемовини вранці 11 жовтня, у ході яких французька сторона запропонувала виключити з програми всі події за участю президента Франції, за винятком сирійських переговорів.

Путін мав зустрітися з Олландом 19 жовтня в Парижі. Там російський глава держави повинен був провести переговори в Єлісейському палаці і взяти участь у відкритті Російського духовного центру.

Раніше Олланд в ефірі французького телебачення ставив  питання про доцільність його зустрічі з російським колегою. Він заявив, що в разі, якщо зустріч відбудеться, він скаже Путіну про вплив сирійського питання на імідж Росії.

Також у понеділок Олланд заявив, що Росії можуть бути пред'явлені звинувачення у військових злочинах через авіаударт по сирійському місту Алеппо.

Невдовзі після цього прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що візит Путіна не скасовується і продовжує готуватися.

Нагадаємо, що напередодні глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що  Франція попросить розслідувати можливі військові злочини в Сирії.

У суботу, 8 жовтня, Росія наклала вето на резолюцію, в якій міститься заклик до припинення всіх ударів з повітря, за винятком тих, які спрямовані проти "Ісламської держави" і колишнього місцевого крила "Аль-Каїди". Таким чином Росія вп'яте використовувала своє право вето, щоб заблокувати дії ООН за час громадянської війни в Сирії, що триває вже шість років.

Минулого тижня глава Держдепартаменту США Джон Керрі перед перед зустріччю з Ейро також заявив, що дії урядових сил Сирії і російських військових необхідно розслідувати як військові злочини.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram