ГоловнаСвіт

WikiLeaks опублікував другу частину листування голови штабу Клінтон

У штабі Трампа пораділи публікації документів штабу Клінтон.

Сайт WikiLeaks у понеділок опублікував другу частину листування голови передвиборного штабу Гілларі Клінтон Джона Подести.

Про це повідомляють на сторінці ресурсу в Twitter.

Опубліковано 2086 листів, датованих 2015 роком.

У листах працівники передвиборного штабу Клінтон обговорюють, як відповідати на запитання преси та давати коментарі щодо дражливих тем, одна з яких - публікація книги "Гроші Клінтонів", в якій Фонд Клінтонів звинувачують у сумнівних операціях, зазначає CNN.

В одному з листів колишній радник Білла Клінтона Даг Бенд назвав доньку Гілларі та Білла Клінтон "розпещеною дитиною".

Радник Трампа Джейсон Міллер опублікував посилання на нові дані WikiLeaks із фразою: "Ну ось і почалося". У штабі Клінтон у відповідь на це розкритикували Трампа за "радість від публікації, організованої Володимиром Путіним".

"Час (публікації файлів) показує, що навіть Путін знає, що у Трампа були погані вихідні та погані дебати", - заявив представник Клінтон Глен Каплін.

Це друга частина анонсованих раніше WikiLeaks документів. Першу частину було опубліковано 8 жовтня, вона стосувалася питань ядерної енергетики і пожертвувань до Фонду Клінтон від гірничодобувної та ядерної галузей.

У липні WikiLeaks опублікував майже 20 тис. листів і понад 8 тис. документів Національного комітету Демократичної партії США.

У результаті свій пост покинула голова комітету: з листів стало відомо, що організація всупереч правилам підтримувала під час передвиборної кампанії Гілларі Клінтон і перешкоджала її суперникові по партії Берні Сандерсу.

Пізніше The New York Times повідомляла, що метадата (інформація про дані) вкрадених зі серверів Демократичної партії США документів і опублікованих на сайті WikiLeaks показала, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі і з російськомовними налаштуваннями.

У п'ятницю, 7 жовтня, США офіційно звинуватили Росію в проведенні широкомасштабної кампанії з втручання у вибори президента США, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США та інших політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram