ГоловнаСвіт

Wikileaks почав публікувати листування голови штабу Клінтон

Джон Подеста заявив, що його пошту зламали російські хакери.

Wikileaks почав публікувати листування голови штабу Клінтон
Фото: wikileaks.org

Сайт Wikileaks опублікував листування Джона Подести, який керує передвиборчим штабом кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, а в 1998-2001 роках був головою адміністрації президент США Білла Клінтона.

На сайті відзначається, що це тільки частина архіву, вона включає понад 2000 електронних повідомлень і 170 вкладень. Листування стосується питань атомної енергетики і публікацій у ЗМІ з приводу пожертвувань до фонду Клітон, які робили особи, які мають інтереси в гірничодобувній і ядерній галузях.

Сам Джон Подеста в твіттері заявив, що його пошту зламали російські хакери і що у нього поки що немає часу розбиратися, які з викладених повідомлень його, а які - підробка.

Варто відзначити, що Wikileaks виклали свій архів того ж дня, коли газета Washington Post опублікувала аудіозапис з 2005 року, в якому суперник Клінтон з виборів Дональд Трамп у непристойних вираженнях розповідає про свої домагання до жінок.

Нагадаємо, що засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв, що до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних з виборчою кампанією в США.

22 липня WikiLeaks оприлюднив близько 20 тис. електронних листів національного комітету Демократичної партії США. Як зазначалося, метою публікації було викриття Клінтон. Листи свідчать, що керівництво Демпартії навмисно надавало підтримку колишньому держсекретареві США в її передвиборчій боротьбі на шкоду сенатору Берні Сандерсу.

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks в 2006 році. На сайті публікуються секретні і викривальні документи і матеріали. З 2012 року Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції. У країні його підозрюють у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Свою вину журналіст заперечує. Ассанж побоюється, що після видачі шведській владі Стокгольм екстрадує його в США, де йому може загрожувати страта через публікацію секретної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram