ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Спікер парламенту Чечні побив голову Верховного суду республіки, - ЗМІ

За даними ЗМІ, спікер чеченського парламенту погрожував убити побитого.

Спікер парламенту Чечні побив голову Верховного суду республіки, - ЗМІ
Фото: badnews.org.ru

Спікер парламенту Чечні Магомед Даудов побив в. о. голови Верховного суду республіки Тахіра Мурдалова.

Про це повідомляє "Кавказ.Реалии".

За інформацією видання, Даудов приїхав до суду в супроводі десяти автомобілів. Близько 40 осіб оточили будівлю суду, після чого Даудов зайшов у кабінет Мурдалова.

Даудов почав бити Мурдалова, вимагаючи від того підписати заяву про звільнення за станом здоров'я, відзначає видання. Однак голова суду відмовився підписувати заяву. Тоді разом із Даудовим його почали бити кілька охоронців.

Крім того, спікер чеченського парламенту погрожував убити Мурдалова, відзначає видання.

Після цього Даудов покинув будівлю суду і оточення було знято, - стверджує видання. При цьому один із лікарів у Грозному не погодився провести медичний огляд Мурдалова. Йому довелося звернутися до офіцера управління ФСБ по Чечні, який у минулому навчався разом із президентом РФ Володимиром Путіним, стверджують журналісти. Мурдалова було опитано за фактом події.

У травні 2016 року голова Верховного суду Чечні Магомед Каратаєв подав у відставку після критики керівника республіки Рамзана Кадирова. Крім того, двоє суддів Урус-Мартанівського міського і Грозненського районного судів подали у відставку відразу після завершення наради в Кадирова.

Магомед Даудов, також відомий як "Лорд", був обраний головою парламенту Чеченської Республіки в липні 2015 року. Він також є помічником голови республіки Рамзана Кадирова. У 2007 році його було удостоєно звання Героя Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram